Ofte stilte spørsmål

Vi deler gjerne kunnskapen vår.

Her er de spørsmålene vi oftest får. Kanskje du finner svar på noe du lurer på?

PS: Åpningstidene våre finner du her.

Spørsmål og svar

1. Jeg skal oppgradere gårdsplassen min med singel eller subbus. Hvor mye bør jeg kjøpe?

 • Ved bruk av ny singel trenger du et lag som er ca 4-5 cm tykt. Ved oppfrisking av eksisterende trenger du et lag på ca 2-3 cm. Et godt alternativ er subbus som i motsetning til singel inneholder finstoff (sand). Det gjør at underlaget blir mer kompakt. Ved bruk av subbus kan du beregne samme mengde.

2. Hva bør jeg gjøre før jeg legger belegningsstein? 

 • Sørg for at det er et godt fundament med drenerende masser (som leder vannet bort) og at underlaget er godt komprimert før du avretter med 2-3 cm singel 2-5 mm eller stensand 0-5 mm.

3. Jeg skal gjøre klar til isolering før gulvstøp hva skal jeg bruke?

 • Det er lettest å bruke singel 5-11 eller 5-16 mm for å få underlaget plant før isolering. Skal du fylle opp mye i høyde kan det være greit å bruke noe grovere som fundament og "finavrette" med singel.

4. Jeg skal anrette en platting i hagen eller inn mot huset, hva skal jeg bruke under plattingen?

 • Vi anbefaler at du bruker pukk eller singel. Det er drenerende produkter i motsetning til subbus (som holder på fuktigheten).

5. Jeg skal legge kulestein i en skråning, hvor mye trenger jeg?

 • Først er det viktig å bruke duk slik at det ikke kommer ugress eller andre uønskede vekster opp mellom steinene. Det er i mange tilfeller lurt å bruke noen litt større steiner som et fundament nederst på vollen slik at det ikke sklir så lett ned. Vi leverer 2 dimensjoner, 15-55 mm som du trenger ca 10 cm i snitt, mens den andre er 55-200 mm hvor du må beregne 15 til 20 cm i snitt.

6. Vi skal bygge et drivhus/lysthus i hagen, hvordan skal vi gå frem?

 • Forslag er å grave bort en del av jorden så legge en duk med pukk eller singel på før man for eksempel støper en ringmur eller setter det rett på den drenerende massen. Bør ha 15-20 cm lag med drenerende masse.

7. Jeg trenger bare litt stein til å rette noen heller eller fylle i noen blomster kasser/urner, må jeg kjøpe et helt hengerlass?

 • Nei, selvsagt ikke. Ta deg en tur til oss med noen bøtter, poser eller sekker så kan du fylle de og betale en fornuftig pris vi blir enige om.

8. Må jeg fylle hengeren min selv, hvis jeg kommer til dere?

 • Nei vi laster den for dere med hjelp av en hjullaster.

9. Hvordan leverer dere produktene?

 • Det kan leveres med lastebil, traktor eller kranbil. Små mengder kan også leveres med varehenger.

10. Leverer dere i storsekk? Og hvor langt rekker eventuelt kranbilen?

 • Ja, vi har mulighet til å levere med kranbil. Transport med kranbil vil koste minst 1500,- + mva. for utkjøring, men prisen avhenger av avstand til pukkverket. Prisen avtales før beløpet trekkes fra konto. Rekkevidden er avhengig av hvor tunge sekkene er og om de skal opp i høyden. 10-20 meter med forskjellige kranbiler.

11. Leier dere ut tilhengere?

 • Ja, det gjør vi! 

12. Kan jeg som privatperson handle hos dere, fysisk i pukkverket?

 • Selvsagt, her er alle velkomne!

13. Kan jeg bestille kun produktet veiduk med hjemlevering hos dere?

 • Vi tilbyr ikke hjemlevering av veiduk uten samtidig bestilling av andre produkter, men du kan hente det selv og betale i pukkverket innenfor åpningstidene. Ved bestilling sammen med andre produkter tilkommer forøvrig ingen frakt. 

 

Leser neste

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.